Bloggen
oppskrifter, Tips, & Mere
Helt Vilt
viltkjøtt er et godt alternativ til industrikjøtt. Alle dyr som ales opp hele eller deler av livet i fjøs, får kraftfôr. Kraftfôr inneholder ofte importert soya, raps og mais. Både soya og mais er svært rike på den essensielle fettsyren omega-6. Når dyret spiser denne...
les merRask og enkel rød fiskecurry med nudler
En lunefull og lynrask curry med nudler og steinbit. Tips: Dryss over sprøstekt løk og/eller hvitløk (kjøpes ferdig på boks). Mengden karripasta kan justeres etter eget ønske og styrkegrad. Andre grønnsaker som paprika, gulrøtter og squash kan også brukes. Skjær...
les merBanh mi – vietnamesisk bagett
Fyll en bagett med sprø, syltede grønnsaker, chilimajones og kjøtt, så har du trendbagetten banh mi. Slik gjør du 1. Rør sammen sjalottløk, hvitløk, sitrongress, fish sauce, sukker, sesamolje og chilisaus. Marinér kotelettene i marinaden i minst én time, og gjerne...
les merHalloween: Sjokolademousse-grav
Hvis du vil gå all inn på halloween-feringen, foreslår jeg at du prøver ut denne sjokolademousse-graven med spiselig jord. Ganske skummelt, men også veldig godt! Tips: Pass på at sjokolade -og eggeblandingen ikke er for varm når du tilsetter kremen, da kan kremen...
les merHelgens favoritt: Pizza!
Alle familier har sin egen pizza og vi lager omtrent den samme hver helg, for den fungerer. Felles for dem alle er at de ofte inneholder kjøttdeig eller karbonadedeig. Noen må ha «full kjøttpakke» og inkluderer også stekte biffstrimler, kjøttboller eller...
les mer