Helt Vilt

viltkjøtt er et godt alternativ til industrikjøtt. Alle dyr som ales opp hele eller deler av livet i fjøs, får kraftfôr. Kraftfôr inneholder ofte importert soya, raps og mais. Både soya og mais er svært rike på den essensielle fettsyren omega-6. Når dyret spiser denne fettsyren, lagres den i kjøttet og dermed får vi den også i oss. De aller fleste av oss har et overskudd av denne fettsyren i kroppen. De fleste av oss har derimot et underskudd av den essensielle fettsyre omega-3. De fleste av oss vet at omega-3 finnes i fisk, men ikke alle vet at omega-3 også finnes i større eller mindre grad i alle planter, til og med gress. Dyr som beiter ute, for eksempel vilt og årets lam, inneholder mer omega-3 i kjøttet enn dyr som lever på bås. Fra et dyreetikk perspektiv er viltkjøtt også å foretrekke.

Tips: Glutenallergi? bruk 1 ss potetmel utrørt i litt kaldt vann til å jevne sausen istedenfor hvetemel.

Tips: er du usikker på om kjøttet du har er mørt? Mal det opp og lag små elgkjøttboller som du steker og har i gryten istedenfor kjøtt i terninger. Da er du alltid sikret et godt og mørt resultat. Følg ellers oppskriften. De fleste oppskrifter med elgkjøtt tilsettes 50-80 gram flesk eller bacon. Dette er fordi elgkjøttet i utgangspunktet er magert, så de tilsetter fett for smakens skyld. Det er valgfritt. Skjær isåfall baconet i små terninger og brun det sammen med løken.

Servering: Server med kokte poteter eller aller helst hjemmelaget potetstappe. Kokte grønnsaker etter smak (brokkoli, blomkål, rosenkål). Tyttebærsyltetøy eller syltet gresskar smaker veldig godt til elgkjøtt.

 

Previous

Next

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *