viltkjøtt er et godt alternativ til industrikjøtt. Alle dyr som ales opp hele eller deler av livet i fjøs, får kraftfôr. Kraftfôr inneholder ofte importert soya, raps og mais. Både soya og mais er svært rike på den essensielle fettsyren omega-6. Når dyret spiser denne fettsyren, lagres den i kjøttet og dermed får vi den også i oss. De aller fleste av oss har et overskudd av denne fettsyren i kroppen. De fleste av oss har derimot et underskudd av den essensielle fettsyre omega-3. De fleste av oss vet at omega-3 finnes i fisk, men ikke alle vet at omega-3 også finnes i større eller mindre grad i alle planter, til og med gress. Dyr som beiter ute, for eksempel vilt og årets lam, inneholder mer omega-3 i kjøttet enn dyr som lever på bås. Fra et dyreetikk perspektiv er viltkjøtt også å foretrekke.
Tips: Glutenallergi? bruk 1 ss potetmel utrørt i litt kaldt vann til å jevne sausen istedenfor hvetemel.
Tips: er du usikker på om kjøttet du har er mørt? Mal det opp og lag små elgkjøttboller som du steker og har i gryten istedenfor kjøtt i terninger. Da er du alltid sikret et godt og mørt resultat. Følg ellers oppskriften. De fleste oppskrifter med elgkjøtt tilsettes 50-80 gram flesk eller bacon. Dette er fordi elgkjøttet i utgangspunktet er magert, så de tilsetter fett for smakens skyld. Det er valgfritt. Skjær isåfall baconet i små terninger og brun det sammen med løken.
Servering: Server med kokte poteter eller aller helst hjemmelaget potetstappe. Kokte grønnsaker etter smak (brokkoli, blomkål, rosenkål). Tyttebærsyltetøy eller syltet gresskar smaker veldig godt til elgkjøtt.
Siste kommentarer