Rask og enkel rød fiskecurry med nudler

En lunefull og lynrask curry med nudler og steinbit.
Tips: Dryss over sprøstekt løk og/eller hvitløk (kjøpes ferdig på boks). Mengden karripasta kan justeres etter eget ønske og styrkegrad.
Andre grønnsaker som paprika, gulrøtter og squash kan også brukes. Skjær grønnsakene i tynne strimler eller skiver. Fres grønnsakene raskt over høy varme og ha de over i gryta rett før servering.

Slik gjør du

  1. 1. Tilbered nudlene som beskrevet på pakken. Skjær fisken i fingertykke strimler/stykker. Finhakk hvitløken. Finsnitt vårløken, hold den lyse og grønne delen fra hverandre. Plukk av korianderbladene og finhakk stilkene. Rens og del sukkerertene i to på langs.
  2. 2. Varm 2 ss olje i en tykkbunnet gryte eller panne og fres hvitløk, den lyse delen av vårløken og korianderstilker under omrøring i 1 minutt. Tilsett karriparta og fres videre under omrøring i 2 minutter. Ha i sukker, fiskesaus og 0,5 dl vann. La det koke til Væsken har fordampet. Rør inn kokosmelk og gi sausen et oppkok. Legg i fisken og la det hele syde i 2-3 minutter til fisken er klar. La sukkererter og bønnespirer få koke med det siste minuttet. Dryss over resten av vårløken, peanøtter og korianderblader. Server med risnudler og lime til å presse over.

Previous

Next

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *