Banh mi – vietnamesisk bagett

Fyll en bagett med sprø, syltede grønnsaker, chilimajones og kjøtt, så har du trendbagetten banh mi.

Slik gjør du

  1. 1. Rør sammen sjalottløk, hvitløk, sitrongress, fish sauce, sukker, sesamolje og chilisaus. Marinér kotelettene i marinaden i minst én time, og gjerne natten over i kjøleskapet.
  2. 2. Skrell og strimle gulrøtter og rettich. Bland sammen eddik, sukker, salt, ingefær, chili, hvitløk, fish sauce og sesamolje til en «syltelake». Rør til sukkeret er oppløst og bland laken sammen med grønnsakene. La grønnsakene marinere i minst 30 minutter (kan oppbevares opptil to døgn i kjøleskap).
  3. 3. Varm en stor stekepanne med litt olje. Stek kotelettene til de akkurat er gjennomstekte. Snu kjøttet flere ganger underveis. Pass på temperaturen. På grunn av sukkeret i marinaden vil det fort kunne svi seg. Koteletten kan gjerne grilles hvis du ønsker det.
  4. 4. Del bagettene på langs (nesten gjennom). Smør på chilimajones og legg i agurkskiver og sursøte grønnsaker. Skjær kjøttet i tynne skiver og legg i kjøttskivene. Topp med frisk koriander og finsnittet chili.

 

Previous

Next

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *